Stefan Lundberg vandrar den klassiska 830 km långa pilgrimsrutten från Irun till Santiago de Compostela

Okategoriserade

Anspråkslöst men vackert

24 aug , 2016, 17.01 stefanlundberg

 

Man kan lätt tro att det bara är fattiga studenter som övernattar på härbärgen för tio euro. Men det är inte alls så. Häpnadsväckande många av mina vandringskamrater är läkare, jurister, företagsledare, universitetslärare. Kort sagt relativt välbetalda människor, som ändå väljer att dela rum med 4,6,12 eller 30 andra.

Som i armén.

Som i armén.

På kvällarna äter vi tillsam-mans en middag som kostar 10 euro, inklusive två flaskor vin per fyra personer.

De flesta har sett det mesta av världen och världens flotta hotell är dem icke obekanta. Det spartanska och den sociala gemenskapen på en pilgrimsvandring är för dem en ny och annorlunda dimension, ett nytt sätt för dem att uppleva verkligheten.
Fjäskandet med finedining och årgångsviner skulle kännas både plumpt och dumt. Tvåeuros tintorna serveras iskalla och efter 30 km på vägen verkar alla urnöjda med dem och den enkla, men oftast goda maten.
Som motvikt till det spartanska bjuds vi dagligen på naturscenerier och de vackraste vyer.
Och kamratskap.

Fräscht fräsande vågor.

Fräscht fräsande vågor.

Byar vackra som vykort. Här Cudillero.

Byar vackra som vykort. Här Cudillero.

Läs också

2 kommentarer

 1. Annika skriver:

  Det är så roligt att läsa dina inlägg, både blogg och Hbl, för jag känner igen så mycket av det du skriver. Nog har du väl provat blanda vino tinto med gaseosa? Det sämsta vinet blir på det sättet drickbart och t.o.m. gott.
  Har du alls råkat ut för regn? Då en av mina vänner vandrade Norte hade hon regn varendaste en dag, nödvändigtvis inte från morgon till kväll men åtminstone en skur per dag. Själv hade jag rätt skapligt väder med bara ett par regndagar under min Nortevandring.
  Ha det så bra och njut av vandringen och gemenskapen på Caminon.
  Annika

  • stefanlundberg skriver:

   Tack för det Annika. Visst har jag provat på Tinto Verrano!
   Ganska lite regn. En handfull skurar. I början drog jag på mig regnrocken, men sedan lät jag bara t-tröjan torka i vinden. Visst njuter jag, speciellt i Galicien där peregrinos står högt i kurs i de enkla små byarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *