Stefan Lundberg vandrar den klassiska 830 km långa pilgrimsrutten från Irun till Santiago de Compostela

Okategoriserade

Halvvägs i dag

18 aug , 2016, 08.22 stefanlundberg

 

När jag är i kväll borde komma fram till Ribadesella har jag 419 km kvar till Santiago de Compostela. Med andra ord: jag har kommit halvvägs!

20160817_143046

I går när jag vandrade in mot den lilla staden Celorio var jag spänd på om jag hade ett rum som väntade mig eller inte. Men visst, där stod världen för Albergo Las Palmeiras och undrade om det är jag som är Stefano.
Rummet är på fyra kvadratmeter med takfönster och kostar 20 euro. Perfekt efter att sovit med 20-30 andra föregående natt i sovsal.
Kvällningen tillbringade jag med att följa med en surfare som gjorde de mest akrobatiska konsterna på de fina vågorna som vällde in på den minimala badstranden.

20160817_171100

Jag hade planerat att redovisa varje dagsrutt med hjälp av Wikiloc på mobilen, men den fungerar till och från på grund av sviktande nät, så den är helt opålitlig. Dessutom drar mobilens olika funktioner så mycket ström att den hotar slå av mot slutet av varje dag.
Nu följer jag de kilometrar som anges i den tyska guideboken. Den anger 839 km till Compostela och efter att ha knallat drygt 25 km i dag är jag alltså halvvägs.

Läs också

2 kommentarer

  1. Peter Sandström skriver:

    Toppen, du är redan halvägs! Lycka till i fortsättningen. Buen Camino!

  2. Annika skriver:

    Grattis. Du går rätt raskt. Själv passerade jag Ribadesella och anlände till La Isla under min 17:de vandringsdag år 2012. Totalt tog vandringen 33 dagar. Jag har aldrig vågat mig på att vandra i augusti på grund av trängsel på de allmänna härbärgena som jag i mån av möjlighet försöker anlita. April-maj och september-oktober har varit mina månader utom det år jag fyllde 70 och ville fira dagen på Caminon. Då blev det juni-juli. Det året var det en kylig sommar i Spanien (ungefär som i Finland) så jag hade inga problem med hettan. I år var det meningen att vandra från Montserrat till San Juan de la Peña och Jaca (Camino Catalán). Flygbiljetterna till Barcelona var redan köpta men så blev min man sjuk… Kanske nästa år i nävermån…
    Det är i alla fall roligt att följa med din vandring. Lycka till i fortsättningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *