Stefan Lundberg vandrar den klassiska 830 km långa pilgrimsrutten från Irun till Santiago de Compostela

Okategoriserade

Himmelen är mitt tak

4 aug , 2016, 19.33 stefanlundberg

 

Det är en sällsam upplevelse att vakna i dunklet från trädkronor som sakta vajar ovanför en. Det fick jag göra i dag morse på campingplatsen mellan San Sebastian och den lilla staden Orio.

 

20160804_070702

All inkvartering är fullbokad. Det är bästa semestertid och den spanska nordkusten är surfarnas paradis. Allt från en- till femstjärnigt är reserverat.

Så när natten föll på vad det bara att betala för en tältplats fast man inget tält har. Till all lycka hittade jag en supertunn räddningsfolie i förstahjälpenförpackningen. En som är guldfärgad på ena sidan och silverfärgad på den andra. Den lade jag på den leriga gräsplanen med guldsidan uppåt. Lite guldkant vill man ju ha. Så var det bara att veckla ut sovsäcken och krypa ner.

Enda malören som hände var att vattnet ur ”kamelpucklan” rann ut och vätte reservkläderna i ryggsäcken under nattens tysta timma. De lokala myggorna hade också tyckt om mig så jag såg ut som en finnig tonårspöjk på morgonen. Men den föryngringen fick jag inte njuta länge av, ”finnarna” har redan försvunnit.

I natt sover jag på ett billigt men rent pang i den lilla fiskar/semesterbyn Getaria, som jag nu ska utforska.

Läs också

5 kommentarer

 1. Peter Heinström skriver:

  Broder. Mina varmaste sympatier. När jag min fru och en god vän vandrade den franska rutten 2008 gick det i betydligt angenämare tecken. Ganska fullt i endel härbärgen. Men sängplats fick vi alltid. Hoppas du har bättre lycka framöver.

  • stefanlundberg skriver:

   Hej Peter, jag känner att det har vänt efter de smärre motgångarna i början. Nu känns också ryggsäcken lättare 🙂

 2. Peter Sandström skriver:

  Härligt att få följa med din vandring. Motgångarna hör till. Varje dag är ändå full av fina överraskningar. Om du startar ungefär före soluppgången hinner du bättre gardera dig mot eventuella motgångar. Minns att man tar lätt snedsteg om man börjar lida av trötthet och hunger. Vandrade själv Camino Frances från Roncesvalles till Santiago September 2011. Det var nästan for lätt: bara två gånger nattliga skurar, annars kruttorrt. Hoppas att du också slipper regn och blåst. Här i Finland känns det redan lite höstligt. Önskar dig mycken sol och värme! Och finsk Sisu när det behövs!

 3. Monica Cleve skriver:

  Hej Staffan och hälsningar från Ekenäsnejden. Steg för steg, det blir bra! Vi är många som läser din blogg. Välkommen med på pilgrimsvandring 7.10 klockan 10. En vandring mellan två kyrkor, Snappertuna till Fagervik . Hälsar, Monica Cleve, pilgrim.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *