Stefan Lundberg vandrar den klassiska 830 km långa pilgrimsrutten från Irun till Santiago de Compostela

Okategoriserade

Tuff början

3 aug , 2016, 12.02 stefanlundberg

 

Trodde knappt jag skulle överleva gårdagen. Kom i väg först vid 15-tiden från Irun mot San Sebastian (ca 26 km) och trodde att det skulle gå i ett nafs. Valde ”Camino alpinista” i tron att ”alpinista” var en liten överdrift, men, men …

Efter timmar av vackra vyer med hästar, får, berg och Atlanten började solen gå ner och stigen ner från berget blev brantare och mer svårforcerad för varje meter. Samtidigt blev det svårare att urskilja alla stenar och skrevor. Kom ner som en blöt disktrasa på skälvande ben i Pasai Donibane och tog en taxi till pensionatet i San Sebastian. Nu är jag på väg tillbaka till gårdagens slutpunkt. Varje meter ska gås, har jag bestämt.

Mötte för övrigt en vildsint tjur på en av stigarna i går. Sakkunniga påstod dock att det var en ko. Men dem kan man inte lita på – korna alltså.Trötte vandraren

Den trötte vandraren.

Försöker ladda upp flera bilder senare. Wikiloc-kartan vägrar ladda upp, men sträckan i går blev 23,4 km. Högsta punkten 545 meter.

Läs också

3 kommentarer

 1. Pia skriver:

  Hej, men nu är du ju redan på väg! Jag läste om att du skulle iväg på den här utfärden i Husis, och bestämde mej för att följa med hur det går. Du är nog duktig som fortsätter därifrån du slutade igår, men så skulle jag också göra. Kämpa på!

  • stefanlundberg skriver:

   Tackar! Jag är lite ovan bloggare, så jag har missat en del kommentarer. Därför reagerar jag först nu. Hälsningar fr Santander.

 2. Annika skriver:

  Synd att du reserverat rum i San Sebastian och tog taxi dit. Alberguet bakom kyrkan i Pasai Donibane är helt trevligt och byn väldigt charmig. Det där med taxi känns lite konstlagt. Men det var ju fint att du kom tillbaka till Pasai Donibane och fortsatte din vandring därifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *